Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Våga agera för barn i din närhet

500 000 barn i Sverige har en förälder som lider av psykisk ohälsa, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. I och med rådande omständigheter har många av dessa barn det tuffare än vanligt just nu, då skolor och fritidsaktiviteter stänger ned och barnen spenderar mer tid hemma med sina sjuka föräldrar. Vi vet att i kristider ökar ofta våld och övergrepp i hemmet, därför är Maskrosbarns verksamhet viktigare nu än någonsin och att vuxna agerar för barn. 

Maskrosbarn uppmanar vuxna att agera för barn i sin närhet. En vuxens fråga till ett barn kan vara helt avgörande. Våga därför alltid fråga. Vi har listat tips på vad du som vuxen kan göra för att göra skillnad, vissa av tipsen kommer från barnen själva. 

  •  Våga fråga hur det är och stå kvar för att lyssna på svaret. Det är ännu viktigare idag. Ett barn är bara ett samtal bort. Är du orolig, ring eller knacka på.
  • Se barnen i din närhet; kan du hjälpa till med något? Har barnen koll på vad som pågår, vill de prata om det?
  • Tipsa om vårt internetstöd; chatt och coach online. Vi har just nu stärkt vår chatt med mer personal samt utökat våra tider till söndag-torsdag kl. 20-22.
  • Dela och sprid Maskrosbarns inlägg på sociala medier för att uppmärksamma vår målgrupp. 5-6 barn i varje klass har en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. Det är otroligt viktigt att de inte känner sig ensamma just nu.
  • Stötta Maskrosbarns verksamhet genom att starta en insamling på Facebook eller swisha en gåva till 123 467 34 55 så att vi kan stötta ännu fler.

Tillsammans visar vi för barn att vuxenvärlden finns där för dem. Det är det allra viktigaste nu, att vi hjälps åt att kämpa för allas rätt till en trygg uppväxt oavsett hemförhållanden. Det är en uppgift som vi alla vuxna delar.

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden