Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Tillsammans är vi starka!
Våra ambassadörer är fantastiska förebilder som själva identifierar sig som maskrosbarn. De hjälper oss bland annat med att synliggöra målgruppen, föra fram organisationen och ungas åsikter till en bredare allmänhet och ingjuter hopp till barnen i organisationen. Tack för att ni stöttar oss!

 

Jonas Hallberg

image

”Det känns fantastiskt kul att vara en av Maskrosbarns ambassadörer. Med min egen uppväxt i bagaget hoppas och tror jag att jag kan inspirera fler maskrosbarn och hjälpa organisationen att föra fram sitt viktiga budskap. Jag känner mig stolt över uppdraget och ser fram emot gemensamma aktiviteter. Till alla maskrosbarn, glöm ALDRIG bort – Vi är BÄST!! Kramar Jonas xxxxx”

Med Hollywoodeliten på sin kundlista och uppdrag över hela världen, är Jonas Hallberg en av världens mest glamorösa stylister. Jonas arbetar både kommersiellt och redaktionellt men hans specialitet är idag styling av skådespelare och artister. Cameron Diaz, Charlize Theron, Catherine Zeta-Jones, Cindy Crawford och Scarlett Johansson är bara några bland hans regelbundna kända klienter.

stylistjonas.com

Nour El Refai”Jag växte själv upp med känslan av att inte ha det som alla andra, och den är så otroligt stark, speciellt i tonåren. Där tror jag att det är viktigt med förebilder som kan vara öppna och våga prata om saker som är svåra. Känslan av ensamhet i sin situation är jobbig och jag hoppas att jag kan bidra till att fler vågar berätta och i och med det känna sig mindre ensamma. Det känns jättefint och hoppfullt att få träffa ungdomarna i organisationen Maskrosbarn som vågat berätta och som bett om stöd.”

Nour El Refai känner starkt för socialt utanförskap och kan själv relatera till att vara ett maskrosbarn. Tillsammans med organisationen vill hon bland annat motverka känslan av att vara ensam i sin situation. Något som hon och Maskrosbarn kommer att lyfta 2018 i julinsamling #EnBättreJul. Nour El Refai är en av Sveriges vassaste komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare och år 2017 fick hon priset ”Årets kvinnliga komiker”. 

Petter Menning

22990802150_35cf5f959b_k
Foto: Evelina Menning

”Som idrottsman vet jag att det är viktigt att arbeta tillsammans med andra för att nå sina mål, och därför tycker jag det ska bli superkul att arbeta med Maskrosbarn. Jag är själv ett maskrosbarn som hittade min plats i idrotten och jag är övertygad om att vi kommer kunna göra bra saker tillsammans! Ingenting är omöjligt för oss!”

Petter Menning är en av världens snabbaste kanotister med VM-, Världscup- och EM-guld på sin meritlista. Petter är idag en av Sveriges främsta manliga idrottare och har hela världen som sin arbetsplats när han åker runt på tävlingar och träningsläger. Just nu satsar han på att vinna så många guldmedaljer som möjligt och slå världsrekordet för snabbaste man någonsin på sin sträcka K1 200 meter.

pettermenning.com

Emelie Walles

”Jag är stolt över att få vara ambassadör för Maskrosbarn, när jag var yngre så trodde jag aldrig att jag skulle kunna bli en ambassadör för en organisation som denna. Att jag en dag skulle berätta en historia, en historia där jag lyckades vända på livet och dess utmaningar. Det kändes inte möjligt där och då, men med hopp om att vända livet lyckades jag. Det är just därför jag med min historia vill dela med mig av att allt går. Vissa av oss har en tuffare start, men det gör oss starkare i slutändan. Låt oss gå mot alla odds och visa att allt går att förändra, inget är omöjligt!”

Emelie Walles tror på att alla kan bryta det sociala arvet och bygga sin egen person. Hon tror fast på att man inte kan bestämma hur ens historia ska börja men att man definitivt kan bestämma hur den ska sluta. Mycket av sin revanschlusta har hon hämtat från de personerna som inte stod upp för henne när hon behövde dem som mest, från de som blundade för det som pågick i hennes bardom. Idag är Emelie en Malmöbaserad entreprenör som driver en av södra Sveriges största bloggar. År 2018 nominerades Emelie både till Årets Influencer, Årets Blogg, Årets Instagram & Årets Familj samt hennes företag nominerades till Årets företag.

emeliewalles.se

Josefin Dahlberg

”Jag växte upp med en pappa som drack och redan tidigt fastnade jag själv i ett beroende. Idag har jag varit nykter i nio år och jobbar dagligen med mitt välbefinnande. Nu har jag planer och drömmar som jag drivs av och jag har lärt mig vad jag ska göra för att må bra. Det känns så fint att få vara ambassadör för en organisation med så många barn som växt upp under likande förhållanden som jag. Jag hoppas att jag ska kunna inspirera dem till att tro på sig själva och att de kan se att man inte behöver må dåligt bara för att ens förälder gör eller gjorde det.”

Josefin Dahlberg är en källa till inspiration. Hon är utbildad yogalärare, van att meditera och inspirerar alla sina tusentals hängivna följare till ett rikare inre liv. Genom sin blogg, podd och instagramkonto tipsar hon på ett vardagligt och lättillgängligt sätt om välbefinnande, insikter hon fått från sin egen uppväxt med en pappa som led av alkoholmissbruk och dog i sviterna av det. Idag har hon verktyg och tankesätt som hon gärna delar med sig för att få människor att reflektera över sitt egen välmående och våga drömma. Hon är också ett levande och inspirerande exempel på att det går att bryta det sociala arvet. 

josefindahlberg.se

Dela den här sidan

”Jag skulle bara vilja ha en normal julafton där alla vuxna kan bete sig som vuxna. Men eftersom oron finns så kan jag inte tänka på något annat, jag vill helt enkelt inte fira jul.”

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden