Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Är du vår nya sponsrings- och insamlingssamordnare? 

Om oss
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som ger stöd till de 500 0000 barn som växer upp med föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan starten 2005 mött tusentals barn och ungdomar genom våra sommarläger, stödgrupper, ungdomsgårdar och internetstöd. Vi träffar årligen ca 13 000 människor genom vår föreläsningsverksamhet och vi arbetar även med ett gediget påverkansarbete. Vi är en arbetsplats som växer för varje år, idag är vi 20 heltidsanställda och har 100 timanställda. Sedan 2016 har vi även kontor i Göteborg.

Om rollen
Rollen som sponsringsmedarbetare innebär att man är en av två i ett team som arbetar med att skapa långsiktiga samarbeten med företag och andra intressenter som syftar till att monetärt bidra till vår verksamhet.  Den seniora kollegan leder arbetet och fördelar uppdrag men du har ett stort eget ansvar över processen – från att hitta och söka upp företag som vill stötta organisationen, knyta avtal och att sedan arbeta med relationen över tid med återrapportering och aktivitetsplanering. Rollen innefattar även arbete med vår insamling från privatpersoner.

Du ansvarar för att öka antalet givare samt öka lojaliteten bland befintliga givare. Insamlingskampanjerna sker genom olika kanaler, framförallt digitalt. Du utvecklar organisationens digitala insamling tillsammans med vår kommunikationsansvarig, där du ser nya möjligheter, tittar nyfiket på andra case i världen och omsätter dem till passande aktiviteter för oss. Du ansvarar även över att hantera organisationens CRM-system samt gåvosidor på webbsidan ihop med din kollega. Tillsammans med din kollega ansvarar du även för inkommande frågor som rör insamling från privatpersoner och företag som inte hanteras av vår administratör.

Du tar fram och följer nyckeltalen för insamling i samarbete med samarbets- och verksamhetsansvarig. Arbetetsättet är fritt utifrån satta mål – vi välkomnar tankar och idéer om hur vi kan skapa flera samarbeten och få in mer givare till organisationen. Allt fler företag vill engagera sig i livsviktiga frågor som vår och vi vill att de ska hitta till oss!  

Du kommer att jobba närmast samarbetsansvarig, verksamhetschef, kommunikationsansvarig och administratör.

Du som söker
Vi söker en driven, självständig person med hög social kompetens som är duktig på att bygga relationer. Du är nyfiken på omvärlden och branschen samt drivs av att utveckla och förnya. 

Arbetet kräver hög stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt. Du bör ha en kreativ ådra, vara duktig på att se möjligheter och fram för allt på att skapa engagemang hos andra.

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av försäljning, sponsring, insamling, lojalitetsbyggande arbete och/eller event. Du är en bra projektledare som självständigt planerar, genomför, analyserar och följer upp dina projekt.Du är en snäll och positiv person.

Det är en fördel men inget krav om du har egen erfarenhet av att växa upp med en förälder som mått dåligt, vilket ökar förståelsen och kunskapen om vår målgrupp.

Det här är en chans att få vara den person som tillsammans med ett litet team skapar stora möjligheter för vår organisations arbete, genom att få in fler bidrag.

Skicka en ansökan till jobba@maskrosbarn.org med cv och ett personligt brev i vilket du förklarar vad du skulle kunna erbjuda i denna tjänst.

Ersättning/ Lön
Fast månadslön

Varaktighet/ Arbetstid
Tillsvidaretjänst/Heltid

Tillträde
Efter överenskommelse, efter sommaren 2019.

Sista ansökningsdag
10/6 2019 – löpande rekrytering

Dela den här sidan

Tack till

Johnson & Johnson Consumer Nordic Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden