Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Webbinarium för skolpersonal och elever

Maskrosbarn erbjuder ett skolpaket som inkluderar två elevföreläsningar och en utbildning riktad mot skolpersonal utifrån vårt projekt Skolkurage. Med Skolpaketet ger du din skola en helhet som är unik med ökad kunskap för både elever och personal.

Elevföreläsning för högstadiet och gymnasiet
Genom egna erfarenheter sprider vi kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller information om vart en kan vända sig för att få stöd och konkreta tips och strategier för att få vardagen att gå ihop nu när många skolor och fritidsaktiviteter håller stängt. Något som är viktigare nu än någonsin för många ungdomar. Efteråt öppnar vi upp vår chatt för att eleverna ska få möjlighet att ställa frågor anonymt

Skolkurage – En utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad
Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar utifrån vårt kunskapshöjande material Skolkurage som är framtaget tillsammans med skolpersonal och elever.

Skolpaketet erbjuds till ett förmånligt pris.
Vill du boka eller veta mer om skolpaketet maila då maria.t@maskrosbarn.org

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden