Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Socialstyrelsen gör filmer med Maskrosbarns ungdomar!

Maskrosbarn har deltagit i filmer som Socialstyrelsen har tagit fram om barn och unga i Socialtjänsten! Två av ungdomarna hos oss, Markus och Rebecca som båda är 19 år har deltagit i tre filmer som Socialstyrelsen har tagit fram. Den ena handlar om vuxnas anmälningsplikt till socialtjänsten om man känner oro för ett barn. Tips till alla er vuxna som möter barn, kolla på filmen, bli inspirerad av våra kloka ungdomar och våga vända er till socialtjänsten om ni känner oro för ett barn i er närhet!

De andra filmerna vänder sig till anställda inom socialtjänsten och handlar bland annat om att utreda barns behov och att planera och följa upp stödinsatser.

Se alla filmerna här; http://vimeo.com/album/3209155

Markus och Rebecca har deltagit i Maskrosbarns verksamhet i över 4 år. När man som ungdom hos oss blir 18 år får man själv välja om man vill medverka i olika film och radioprojekt som vi gör, ofta tillsammans med myndigheter som samarbetspartners, där de får möjlighet att uttrycka sina åsikter kring samhällets stöd. Ungdomarna har otroligt viktiga erfarenheter, tankar och åsikter och vi på Maskrosbarn arbetar mycket för att hjälpa dem att göra deras röst hörd!

Tack Markus och Rebecca för medverkan i filmerna, ni kommer att påverka många vuxna med era berättelser. Vi är otroligt stolta över er!

Vill du läsa mer om anmälningsskyldighet kolla in Socialstyrelsens nya sida; ttp://www.socialstyrelsen.se/barnochfamilj/barnsomfarilla/anmalanarbarnfarilla

Dela den här sidan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

”Jag skulle bara vilja ha en normal julafton där alla vuxna kan bete sig som vuxna. Men eftersom oron finns så kan jag inte tänka på något annat, jag vill helt enkelt inte fira jul.”

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden