Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Välkommen till Djurgårdsgatan 38 i Majorna. 

Sedan våren 2016 har vi haft lokal verksamhet i Göteborg. Här kan ungdomar besöka vår ungdomsgård (torsdagsmys), ha (stöd)samtal hos kurator eller få hjälp i kontakten med socialtjänsten. Vi erbjuder också skolföreläsningar, föreläsningar för yrkesverksamma, och insatser genom socialtjänsten. Nedan kan ni läsa mer om vad vi gör lokalt.

I Ungdomsverksamheten kan de som tillhör målgruppen komma till vår ungdomsgård (torsdagsmys) varje torsdag mellan 16.30-20.30, där de får träffa andra ungdomar och vuxna som har liknande erfarenheter. Ungdomar som har kontakt med oss kan också få individuella kuratorssamtal under 5 tillfällen. Vi är även tillgängliga som Barnombud i kontakten med socialtjänsten för de ungdomar som finns i vår stödverksamhet.

Vi erbjuder också stöd i samarbete med kommuner genom våra två insatser Coach och Helgläger. Samt att vi gärna samarbetar med socialkontor i form av föreläsningar/workshops /familjehemsutbildningar eller genom att pimpa era samtalsrum.

För dig som arbetar på skola så kommer vi gärna ut och föreläser för dina elever, våra elevföreläsningar handlar om hur det kan vara att växa upp med föräldrar som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt, samt vilken typ av stöd man som ungdom kan få. Föreläsningen är på en timme och vi finns alltid kvar en stund för att fånga upp de som vill prata. Är ni som lärar- och elevhälsogrupp istället intresserade av att veta mer om målgruppen och hur ni kan möta den så  har vi lärarutbildningar där vi även efterlämnar ett material som ni kan jobba vidare med.

För mer information eller frågor, kontakta:
Mia Körsner Tf Verksamhetsansvarig Göteborg på mia@maskrosbarn.org eller 0763 40 80 40. 

 

12966801_567506463414862_447475570_n
Hanna och Maria från Göteborgsverksamheten

Dela den här sidan

Tack till

Johnson & Johnson Consumer Nordic Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden