Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Med stöd av Stockholm stad och uppdraget Psykisk hälsa, kommer vi under 2018 att genomföra ett begränsat antal elevföreläsningar i högstadie- och gymnasieskolor inom Stockholms stad helt kostnadsfritt!

Vi vet att barn och unga som växer upp i familjer med missbruk och psykisk ohälsa riskerar att ärva sina föräldrars psykiska hälsa. Socialstyrelsen rapporterar även om att psykisk ohälsa har ökat med över 100 procent de senaste 10 åren bland barn i åldrarna 10-17 år. Syftet med elevföreläsningarna är att genom kunskap och information visa på att det går att bryta det sociala arvet men även att berätta vart ungdomar kan vända sig för stöd inom myndigheter och ideell sektor.

Under en föreläsning berättar en av våra föreläsare om hur det kan vara att växa upp med en förälder som har ett missbruk eller psykisk ohälsa. Alla våra föreläsare identifierar sig själva som maskrosbarn. Föreläsningen fokuserar på hur ungdomar kan göra för att må bra, trots att deras föräldrar mår dåligt.

Jobbar du på en skola inom Stockholms stad och vill att vi ska komma och föreläsa för dina elever, kontakta ida@maskrosbarn.org. Begränsat antal föreläsningar, först till kvarn gäller.

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden