Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Maskrosbarn söker Kommunikations- och insamlingsassistent. Är det du?

Om rollen
Rollen som kommunikations- och insamlingsassistent innebär att du ingår i teamet kring kommunikation och insamling och har fem huvudsakliga arbetsområden. Producera inspirerande och relevant innehåll som ligger i linje med vår strategi till våra digitala kanaler. Utveckla och skapa engagemang i våra sociala medier. Stötta insamlingsansvarig (företag) i arbetet med att skapa nya samarbeten och förse befintliga partners med relevant kommunikationsmaterial. Hålla vår hemsida uppdaterad och inspirerande. Samt bygga lojalitet och engagemang hos våra givare i olika kanaler genom bl. a. återkoppling.

Det är en fördel om du är intresserad av nya digitala lösningar, är uppdaterad om vad som händer inom SoMe och gillar att komma med förslag på nya lösningar och utveckling av vårt arbete med digital insamling. Det är en fördel om du har fallenhet för att filma, fota och är en bra skribent.

Du ansvarar tillsammans med kommunikation- och insamlingsansavarig för att öka antalet givare samt öka lojaliteten bland befintliga givare samt kvalitén på innehållet i våra egna kanaler. Du bistår i framtagandet av våra jul- och insamlingskampanjer och tittar nyfiket på andra case i världen och omsätter dem ihop med kommunikationsansvarig till passande aktiviteter för oss.

Du jobbar även i organisationens CRM-system och med inkommande frågor som rör insamling från privatpersoner och företag som inte hanteras av vår administratör.

Du kommer att jobba närmast kommunikation- och insamlingsansvarig (privat), samarbets- och insamlingsansvarig (företag), verksamhetschef och administratör.

Arbetsuppgifter:

  • Bistå i strategiarbete kring egna kanalers utveckling och insamling
  • Övervaka och hantera digitala kommunikationskanaler, s.k. community management.
  • Skapa text och innehåll (bilder, video) till digitala kanaler.
  • Utveckla och administrera insamling (privat och företag)
  • Vara med och idéskapa och sedan implementera sommar- och julkampanj och övriga kommunikationskampanjer.
  • Omsätta kommunikationsplanen till digitala aktiviteter och innehåll i SoMe

 Du som söker
Vi söker en driven, idérik och självständig person som är duktig på att skapa engagemang i digitala kanaler och har en fingertoppskänsla för vad som funkar. Du har ett omvärldsintresse, tycker barnrättsfrågor är spännande samt drivs av att utveckla och förnya. 

Arbetet kräver viss stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt. Du bör ha en kreativ ådra, vara duktig på att se möjligheter och fram för allt på att omsätta det till idé och innehåll.

Vi ser gärna att du har någon typ av erfarenhet av pr- kommunikation- marknad- eller insamlingsarbete. Det är en fördel men inget krav om du har egen erfarenhet av att växa upp med en förälder som mått dåligt, vilket ökar förståelsen och kunskapen om vår målgrupp.

Skicka en ansökan till jobba@maskrosbarn.org med cv och ett personligt brev i vilket du förklarar vad du skulle kunna erbjuda i denna tjänst. Märk mailet med jobbtiteln.

Ersättning/ Lön
Fast månadslön

Varaktighet/ Arbetstid
Tillsvidaretjänst/Heltid

Tillträde
Efter överenskommelse, efter sommaren 2019.

Sista ansökningsdag
1/9 2019, löpande rekrytering  

Om Maskrosbarn
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som ger stöd till de 500 000 barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan starten 2005 mött tusentals barn och ungdomar genom våra sommarläger, stödgrupper, ungdomsgårdar och internetstöd. Vi träffar årligen ca 13 000 människor genom vår föreläsningsverksamhet och vi arbetar även med ett gediget opinions- och påverkansarbete. Vi är en arbetsplats som växer för varje år, idag är vi 23 heltidsanställda och ca 150 timanställda och volontärer. Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och öppnar i januari 2020 i Malmö.

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden