Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Vikarierande ansvarig för kommunikation och insamling (privat)

Om rollen
Som vikarierande ansvarig för kommunikation och insamling (privat) hos Maskrosbarn kommer du ha en central roll i organisationen och ansvara för att upprätthålla strategi och kommunikationsplan för året och tillsammans med teamet ta ut den. Du ansvarar både för att bygga vidare och utveckla Maskrosbarns givarengagemang och se till att samarbeten och kampanjer levererar på våra målsättningar och följer riktlinjer och budskap.

Du är även den som leder det dagliga kommunikationsarbetet och tar till vara på allt som händer i organisationen för att paketera det till Maskrosbarns kanaler och media. Årets kommunikationsplan är lagd men det kommer finnas utrymme för kreativitet och utvecklande av idéer.

För att trivas i rollen bör du vara en god skribent, duktig på att skapa goda relationer och tycka att det är roligt att väcka engagemang, framförallt i digitala kanaler. Du bör också vara snabbfotad, flexibel och snabbt kunna sätta dig in i olika ämnen.

Du kommer att jobba närmast påverkanschef, Insamlingsansvarig (företag), kommunikations- och insamlingsassistent (företag/privat) verksamhetschef och vår administratör.

Arbetsuppgifter

  • Proaktiv och reaktiv kontakt med media
  • Vårda och bygga långsiktiga relationer med våra givare och fortsätta utvecklingsarbetet med dito
  • Kampanjplanering och utförande
  • Ansvara för plan av egna kanaler
  • Arbetsledning
  • Analys och rapportering

 

Du som söker
Har minst fem års erfarenhet av att jobba med kommunikation och/gärna insamling. Du har en bred kommunikationskompetens och kan jobba både strategiskt och operativt. Det är en fördel om du jobbat framgångsrikt med community management innan.

Vi söker en person med stor egen initiativförmåga som är stresstålig och kan jobba självständigt strukturerat. Hög strategisk kompetens och förståelse för frågorna vi jobbar med är viktigt då du kommer vara den som fattar flera viktiga beslut som påverkar organisationens varumärke.

Kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet av liknande uppgifter är ett krav

Ersättning/ Lön
Fast månadslön

Varaktighet/ Arbetstid
Föräldravikariat 200101-201231

Tillträde
Efter överenskommelse

Sista ansökningsdag
Löpande rekrytering

Skicka ditt CVsamt personligt brev i vilket du förklarar varför du är relevant för denna roll till jobba@maskrosbarn.org

Märk din ansökanmed Ansvarig Kommunikation
Vid frågor kontakta marlene@maskrosbarn.org

Om Maskrosbarn
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som ger stöd till de 500 0000 barn som växer upp med föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan starten 2005 mött tusentals barn och ungdomar genom våra sommarläger, stödgrupper, ungdomsgårdar och internetstöd. Vi träffar årligen ca 13 000 människor genom vår föreläsningsverksamhet och vi arbetar även med ett gediget påverkansarbete. Vi är en arbetsplats som växer för varje år, idag är vi 25 heltidsanställda och har ytterligare 100 timanställdai stödverksamheten. Sedan 2016 har vi även kontor i Göteborg och vid årsskiftet startar vi i Malmö.

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden