Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

Helglägerledare i Göteborg

Om oss
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar som har föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller utsätter dem för våld. Vi vänder oss till ungdomar, 13–19 år, från hela Sverige. 

Helglägerverksamheten riktar sig till ungdomar som har ett behov av att komma hemifrån. Ungdomen deltar på fem helgläger under ett år i en miljö som erbjuder trygghet, värme och skratt.

Om dig
Har du själv växt upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk ohälsa och/eller utsatt dig för våld och känner att du mår bättre idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa andra unga i liknande situation.

I rollen som helglägerledare arbetar du ca fem helger per år tillsammans med 6–7 andra vuxna som ansvarar för ca 20 ungdomar per helg. 

Du som söker:

 • Bor i Göteborg med omnejd. 
 • Identifierar dig själv som ett Maskrosbarn – du har en förälder med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsatt dig för våld. Det är ett krav då identifikation är en del av vår metod.
 • Mår så pass bra idag att du har förmåga att fråga om, möta och lyssna på de problem som ungdomarna har utan att det blir för svårt för dig att hantera – du kan hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser och har verktyg för att hantera dem.
 • Är en bra förebild för våra ungdomar, har stor självkännedom, är drogfri, har ett välfungerande liv där du kan planera din tid, sätta gränser för dig själv och andra samt kan balansera rollen i att vara professionell samtidigt som du blir ett slags extrastorasyskon för ungdomarna.
 • Är flexibel och osjälvisk – du är beredd att ta dig an alla de uppgifter som ingår i uppdraget som lägerledare och anpassar dig till övriga ledare i gruppen. Uppgifterna innefattar även städning och matlagning.
 • Är stresstålig och jobbar hårt- du kan hantera stress, har tålamod även under press och är inte rädd för att arbeta hårt.
 • Är beredd att leva tätt inpå andra under lägren.
 • Har ett stort engagemang, är nyfiken och öppen och tycker att det skulle vara roligt att använda din personlighet i ditt arbete. Du är öppen både för att hålla i enskilda samtal med ungdomar liksom att hålla i stödgrupper och lekar och aktiviteter för hela gruppen. 

Det är meriterande om du:

 • Har arbetat med ungdomar tidigare, på läger, kanske inom skola, ungdomsgård eller gruppverksamhet.
 • Studerar till eller är utbildad socionom, psykolog eller fritidsledare.
 • Har erfarenhet av gruppverksamhet och stödsamtal.
 • Har körkort

Dina arbetsuppgifter
Ett helgläger pågår mellan fredag och söndag eftermiddag på en lägergård i Göteborgsområdet. Dagarna på lägret är knutna till olika teman och under lägrets gång har vi olika aktivitetspass där vi t.ex. klättrar med instruktör, går på bio eller leker lekar. 

Som lägerledare ställer vi höga krav på dig och du blir ibland utsatt för mycket hög press, men samtidigt får du tillbaka mycket mer än du ger. Du är med och förändrar unga människors liv och ger dem en gemenskap och trygghet. Du förväntas vilja arbeta under en längre tid i organisationen och kunna arbeta minst fem läger om året.

Du kommer att få utbildning i vår metod samt ersättning för ditt uppdrag.

ANSÖKAN – Skriv ditt personliga brev genom att svara på frågorna:

 • På vilket sätt är du ett Maskrosbarn? (Beskriv lite kring din uppväxt på max en halv A4a) 
 • Hur har du bearbetat dina erfarenheter och minnen?
 • Varför vill du arbeta som lägerledare?
 • Vad tror du skulle vara din största utmaning som lägerledare?

Du behöver kunna delta på rekryteringskväll den 10 juni samt utbildning den 29 augusti och 30 augusti. 

Kontaktperson
Liv Hallgren, ansvarig helgläger Göteborg, liv@maskrosbarn.org, 073-151 14 72

Skicka in din ansökan så snart som möjligt till jobba@maskrosbarn.org

Sista ansökningsdag: 31 maj.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.-

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden