Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

För elever

Föreläsningar som riktar sig till elever i högstadiet och gymnasiet.

Vill du att dina elever ska få mer kunskap och förståelse för hur det kan vara att växa upp med föräldrar som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt? Välkommen att boka denna inspirerande föreläsning med fokus på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. Sedan 2006 har vi mött över 60 000 elever i grund- och gymnasieskolor genom denna föreläsning.

I Sverige är det idag cirka 500 000 barn och unga som har en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk, det är cirka 25 procent av alla barn. Under föreläsningen berättar föreläsaren om sin egen uppväxt med föräldrar som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Vi försöker förklara och beskriva de känslor och tankar som många ungdomar har, som lever i utsatta hemsituationer. Vi beskriver vår egen resa till att börja må bra, släppa kontrollen över våra föräldrar och inse att vi har rätt att må bra, trots att våra föräldrar mår väldigt dåligt. 

Under föreläsningen berättar vi om vad Maskrosbarn erbjuder för stöd till de elever som har liknande erfarenheter. Vi ger också tips på andra typer av stödinstanser som man kan vända sig till.

Vår erfarenhet är att föreläsningen ofta väcka känslor hos eleverna, därför vill vi att det alltid är minst en personal med från skolan under föreläsningen. Bjud gärna in elevhälsan så att de kan presentera sig i samband med föreläsningen. 

Föreläsningen är 45-60 minuter lång. Efter föreläsningen öppnar vi upp chatten på vår hemsida i 30 minuter så att de elever som vill prata eller ställa frågor får möjlighet att göra det anonymt. Det är alltså bra att avsätta 1,5 timme för föreläsningen.

För mer information kontakta ida@maskrosbarn.org

 

Våga

Dela den här sidan

”Jag skulle bara vilja ha en normal julafton där alla vuxna kan bete sig som vuxna. Men eftersom oron finns så kan jag inte tänka på något annat, jag vill helt enkelt inte fira jul.”

Tack till

Johnson & Johnson Consumer Nordic Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden