Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!
Vilka är vi som chattar på Maskrosbarn?

Vilka är vi som chattar på Maskrosbarn?

Ideellt engagemang har varit en del av Maskrosbarn sedan starten 2005, likaså internetstödet. Chatten har funnits sedan starten och det är där många ungdomar kommer i kontakt med Maskrosbarn för första gången. Maskrosbarns volontärer (En volontär är en person som erbjuder sina tjänster frivilligt utan att kräva någon betalning) är unga vuxna som chattar ideellt på sin fritid. Alla volontärer har själva vuxit upp med föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka.

Det finns många fördelar med att kunna prata med en vuxen över internet. Dels kan man som ungdom vara anonym när man pratar med en vuxen. Du kan också bo vart som helst i Sverige, det ända du behöver är en dator eller en telefon. Många upplever att det är lättare att berätta om svåra och jobbiga saker över en chatt för att det är lättare att skriva än att prata öga mot öga.

Vår chatt är öppen 5 kvällar varje vecka mellan 20-22. Under högtider och lov har chatten öppet varje kväll.

Under våren kommer vi att presentera några av våra volontärer som engagerar sig i vår chatt och mail. De får berätta lite om sig själva och varför de engagerar sig i Maskrosbarn. Först ut är Yvette som har varit volontär hos oss och chattat sedan 2012.

Namn: Yvette Ström

Ålder: 26

Gör: Jobbar som administratör på ett försäkringsförmedlarbolag och spelar fotboll.

Varför är du volontär på Maskrosbarn?

Jag är volontär på Maskrosbarn för att kunna finnas där för barn och ungdomar som går igenom liknande saker som jag har gjort. Jag vill kunna visa att allt faktiskt kan bli bra.

Vad är ditt bästa minne från att vara volontär på Maskrosbarn?

Det bästa minnet från Maskrosbarn är nog när jag fick hjälpa till att slå in julklappar.

Vad hade du velat ha för stöd när du var i tonåren?

När jag var i tonåren så önskade jag att det fanns någon som lyssnade och förstod min situation hemma. Jag önskar att jag då hade en fristad att gå till, där jag kunde lägga all ångest och ansvar i ett hörn och bara varit en vanlig tonåring.

Dela den här sidan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

”Jag skulle bara vilja ha en normal julafton där alla vuxna kan bete sig som vuxna. Men eftersom oron finns så kan jag inte tänka på något annat, jag vill helt enkelt inte fira jul.”

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden