Nav
Vi är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk
Vi behöver din hjälp Donera nu!

I november 2019 fyllde barnkonventionen 30 år och i januari 2020 blev den svensk lag. Detta vill vi på Maskrosbarn fira! Det finns många utmaningar och orosmoln med vår nya lag bl.a. problematiken kring hur lagen ska praktiseras och tolkas bland dem som arbetar dagligen med barn, då det i stor utsträckning saknas stöd att luta sig emot och tidigare domar saknas helt. 

Just med anledning av det och för att fira barnkonventionen har vi valt att bjuda landets socialtjänstkontor på en BARNRÄTTSBOX.

En viktig artikel i barnkonvention och en av våra hjärtefrågor är artikel 12 ”Barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör dem”. Men hur gör man i praktiken för att efterleva detta? Vi har genom åren i ett flertal projekt kämpat tillsammans med ungdomar och socialsekreterare för att öka barns delaktighet. Både ungdomar och socialsekreterare har berättat för oss om de olika svårigheterna som finns utifrån deras olika perspektiv. Med samlad erfarenhet har vi därför utvecklat en rad verktyg som finns i Barnrättsboxen. Innehållet kommer hjälpa dig som socialsekreterare i ditt arbete med att göra barn och unga delaktiga. 

Ladda gärna ner alla delar av stödmaterialet eller se vårt webbinarium om hur du kan använda Barnrättsboxen i dit arbete här:

Webbinarium: 
Barnrättsboxen- Webbinarium

Så här funkar Barnrättsboxen, ladda ner manual: 
Manual barnrättsboxen
Cirkeln

Innan mötet
Välkomstbrev soc
Instagramkonto (se manual)
Mina rättigheter_affisch_A3
Mina rättigheter_affisch _A4

Under mötet
Mina rättigheter_Flyer
Soc Box_ord
Frågekortlek_A4

Utredningsprocess
Utredningskartan
Röda tråden
Behovsmenyn
Termometer

Uppföljning
Hur är det_A4
Hur är det_A3
Frågekort_Hur är det_A4
Frågekort Hur är det_A3
Min självskattning
Min självskattning_frågor
Min kontakt med socialtjänsten_A3

 

Dela den här sidan

Tack till

Lynx Orkla Confectionery & Snacks Sverige Arvsfonden